Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες στο Ναύπλιο.
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 τελέσθηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Τον Άγιο Νεκτάριο έχει προστάτη του κι ο σύλλογος Θρακών Αργολίδος ”Η Θράκη”, όπου κάθε χρόνο τα μέλη του με αρτοκλασία τιμούν τον Άγιο.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου καθώς και των Ιερών Λειψάνων παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων και ,με την συμμετοχή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων , οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Σ. Γαβρήλος, η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π.Λέντζος και Φ.Μίχος , ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Π.Αναγνωσταράς κα καθώς και οι Στρατιωτικές αρχές του τόπου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την τέλεση του εσπερινού καθώς και τις αρχές του τόπου και κυρίως τον διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου ,πύραρχο Β. Αλεξόπουλο για την συνδρομή του στην εορτή.
{youtube}K0TU5RgDsSg{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Οι Άγιοι είναι τα ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που ακολούθησαν τα διδάγματα του Χριστού, των Αγίων Πατέρων και ήταν ενεργοί στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι εφικτό για … [...]

Ο ακούραστος ρήτορας

Ένας από τους τρεις Ιεράρχες και προστάτες των γραμμάτων που γιορτάζουμε σήμερα, είναι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ήταν ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, αφού, από την … [...]