Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Στο εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, πλαισιούμενος από τον ιεροκύρηκα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κουλουριώτη, τον προϊστάμενο του προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Δαμιανάκη, τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινό, πλειάδας ιερέων αλλα και πλήθους πιστών από κάθε γωνιά της Αθήνας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και στο μαρτύριό της.
“Η συνάντηση του κόσμου τούτου με τους μάρτυρες του Χριστού είναι μια γιγαντιαία σύγκρουση. Εκείνη την ώρα έρχεται το Άγιο Πνεύμα και ενισχύει το θέλημα του Θεού προκειμένου οι μάρτυρες να ετοιμάσουν εμάς τους απλούς ανθρώπους. Χωρίς το Άγιο πνεύμα δεν μπορούμε να σηκώσουμε ούτε το βάρος του ίδιου μας του εαυτού και για σηκωθούμε χρειαζόμαστε το χέρι του Θεού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Χρυσόστομος
Παίρνοντας το λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, αφού μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Αρχιεπιςκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στην ιστορία του προσκυνηματικού ναού.
Ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κουλουριώτη για την παρουσία του, αλλά και για τον λόγο ο οποίος ήταν βάλσαμο για τις ψυχές όλων, τον πρϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, τους λοιπούς πατέρες καθώς και τον καλλικέλαδο διάκονο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών π. Δημήτριο Φωκιανό.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και στην συνέχεια η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας πέριξ του Προκυνηματικού Ιερού Ναού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]