Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στην Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την πρέπουσα ιερότητα, τελέστηκε ,σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Ναό της Φλώρινας.
Κατά την ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από ιερείς τόσο του ναού όσο και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Τον Θείο Λόγο με παρότρυνση του οικείου Ποιμενάρχη κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και υπεύθυνος νεότητας Αρχ. Θεωνάς Αθανασιάδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “ εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα”, αναφερόμενος στο εορταζόμενο Άγιο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και έναν παραλληλισμό με τον σύγχρονο χριστιανό.
Με τη σειρά του ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον π. Θεωνά για τα ωφέλημα λόγια που απεύθυνε στους πιστούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το διήμερο του εορτασμού θα φιλοξενείται στον Ναό η Εικόνα της Παναγίας της Θεραπεύτριας και απότμημα του Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, που προσκόμισε προς ευλογία των πιστών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης Αρχ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]