Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στο Κερατσίνι (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων του Κερατσινίου.
Στον εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος πλαισιούμενος, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Βεργόπουλου και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στον Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας και Κερατσινίου κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην περίλαμπρη Εορτή των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων και την βοήθεια την οποία προσφέρουν σε όλους όσους τους επικαλούνται με πίστη, ή σε πόνο όταν δηλαδή βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και έχει κλονιστεί η υγεία τους σοβαρά.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ”Οι Άγιοι και όταν βρίσκονταν στην ζωή αλλά και μετά που βρέθηκαν κοντά στον Θεό πρεσβεύουν υπέρ υμών ώς Ιατροί και την χάριν λαμβάνουμε εμείς που επικαλούμαστε την βοήθεια τους. Αυτοί που βρίσκονται σε νοσοκομεία, σε κλίνες οδυνηρές και οι οικείοι τους προσπαθούν και προσεύχονται για τους συγγενείς τους για αυτούς και όλους τους άλλους δημιουργήθηκε αυτός ο Ιερός Ναός.”
Τέλος, να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]