Παρακλήσεις για τους διαγωνιζόμενους στις πανελλήνιες εξετάσεις στην Ι.Μ. Καλαμαριάς

Παρακλήσεις υπέρ ενισχύσεως και φωτισμού των εξεταζομένων μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις τελέστηκαν το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου ε.ε., στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
Η πρώτη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας την Δευτέρα 3 Ιουνίου και η δεύτερη το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αργυρίου Επανομής.
Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την υποδοχή της αφθάρτου καρδίας του Αγίου Λουκά του ιατρού, ο Σεβασμιώτατος διάβασε την ειδική ευχή υπέρ των διαγονιζομένων στις πανελλήνιες εξετάσεις μαθητών και μαθητριών.
Ο Σεβασμιώτατος στα κηρύγματά του προέτρεψε τους μαθητές να καταθέσουν το άγχος τους στα πόδια του Χριστού και της Παναγίας, επαίνεσε τους μαθητές για τον έως σήμερα κόπο τους και τους παρότρυνε αυτές τις ώρες να μην αγχωθούν.
Παρακάλεσε δε τους γονείς να μην πιέζουν τα παιδιά τους κατά την περίοδο των εξετάσεων, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν σε αυτά, στην παρούσα φάση, είναι η προσευχή.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ένα μικρό προσευχητάριο, μια εικόνα του Χριστού και ένα στυλό, ως ευλογία, ευχόμενος, στον καθένα μαθητή ξεχωριστά, καλή επιτυχία.
Να αναφερθεί ότι με εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου από αύριο, Πέμπτη, μέχρι και τις 14 Ιουνίου κάθε απόγευμα στους Ναούς της Μητροπόλεως θα τελείται Ιερά Παράκληση υπέρ ενισχύσεως και φωτισμού των μαθητών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]