Παραμονή των Θεοφανείων στον Ιορδάνη ποταμό (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο η Ακολουθία της παραμονής των Θεοφανείων στην Ιορδανία και συγκεκριμένα στο Ιορδάνη ποταμό όπου βαπτίστηκε ο Χριστός.
Την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, κλήρου και λαού.
Να αναφερθεί ότι την ώρα της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, από την άλλη πλευρά του Ιορδάνου (δηλ. της Παλαιστίνης) τελούσε ταυτόχρονα και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]