Παρουσίαση βιβλίου π. Άγγελου Ψυλάκη στα Γ' Χαραλάμπεια (ΦΩΤΟ)

Μία όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό εφημέριο και κτήτορα της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών π. Άγγελο Ψυλλάκη έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων των Γ’ Χαραλάμπειων.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ενώ για το βιβλίο του π. Αγγέλου, το οποίο είναι πραγματικά ένας θησαυρός κηρυγμάτων, ομίλησαν η γνωστή δημοσιογράφος και παραγωγός του σταθμού μας κ. Καίτη Αλέξη και ο Πρωτ. Νεκτάριος Χριστοδουλάκης ο οποίος συγκέντρωσε από το προσωπικό του αρχείο πολύτιμο υλικό και πληροφορίες.
Την σύνταξη και φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου διαχειρίστηκε η φιλόλογος κ. Φωτεινή Δερμεντζοπούλου – Ξαγοραράκη.
Με λόγια εκτίμησης προς τον μακαριστό ιερέα και διδάσκαλο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ευχαριστώντας παράλληλα το στενό του ακούραστο συνεργάτη π. Δαμασκηνό, ο οποίος με τις δράσεις και ενέργειες έχει λαμπρύνει την πολυπληθέστατη Ενορία της Μητροπόλεως μας.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ριζίτικα τραγούδια από τον παραδοσιακό σύλλογο Κρητικές Μαδάρες, ενώ ο χορευτικό παραδοσιακός όμιλος Χανίων της κ. Στέλλας Αγιασμενάκη χόρεψε στους ρυθμούς του παραδοσιακού συγκροτήματος του Στρατή Σκαράκη κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου.
Το παρών στην εκδήλωση πλην των προαναφερομένων έδωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί και Άρχοντες του Τόπου μας, εκπρόσωποι φορέων, πλήθος κόσμου και άνθρωποι της Ενορίας Λενταριανών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση στην Οικουμενική Ορθοδοξία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκτός του κεντρικού Τμήματός του, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, περιλαμβάνει τέσσερα Κέντρα … [...]