Παρουσίαση νέου βιβλίου κατηχήσεως: «Μια Χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση»

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου κατηχήσεως του π. Γεωργίου Χριστοδούλου «Μια Χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση», των εκδόσεων «Ελληνοεκδοτική».
Η πρωτότυπη παρουσίαση άνοιξε την αυλαία της με την βυζαντινή χορωδία του Εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής της Ενορίας, ενώ μικρά παιδιά απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος, αναπτύσσοντας επίκαιρη ομιλία για την ουσία και το νόημα των Χριστουγέννων.
Στη συνέχεια, ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του βιβλίου και της εκδήλωσης.
Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα επένδυσης στην ποιμαντική της νεότητας με κάθε μέσο, λόγω της φανερής έλλειψης κατηχήσεως που παρατηρείται στους ενήλικες.
Στο τέλος, οι πατέρες υπέγραψαν και μοίρασαν ευχές στα βιβλία και στις καρδιές των πιστών.
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπουρντένης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αρκετοί κληρικοί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και άλλες μητροπόλεις, αρχές του τόπου, εκπαιδευτικοί, διευθυντές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, κατηχητές και φυσικά αρκετά παιδιά που είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν στο Νεανικό Κέντρο δημιουργώντας διάφορες χειροτεχνίες.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν καραμέλες για τα φτωχά παιδιά της Κατάγκας στην Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Δευτέρα Παρουσία

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]