Παρουσίαση του Αφιερωματικού Τιμητικού Τόμου «Μωϋσέως Ωδή» στην Λευκωσία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας.
Η Εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια Επιστημονικής Ημερίδας του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα έχει ως θέμα της την παρουσίαση του Αφιερωματικού Τιμητικού Τόμου «Μωϋσέως Ωδή» προς τον αείμνηστο Γέροντα Μωϋσή Αγιορείτη.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Χαιρετισμοί

Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου,
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής κ. Φίλιππος Πουγιούτας,
Ιερομόναχος Χρυσόστομος, Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος.

Ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου.

Παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Συμεών Πασχαλίδη, Διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Ομιλίες

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, με θέμα: «Εγένετο άνθρωπος, τούνομα Μωϋσής»,
Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, με θέμα: «Ο Γέροντας Μωϋσής, ως Αγιορείτης».

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.
Attachments area
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]