Παρουσία μαθητών η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Μέσα σε φιλικό και οικογενειακό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων την Παρασκευή Γ’ των Νηστειών στην δραστήρια και δυναμική ενορία της Κερκίνης.
Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση των ευλαβών κατοίκων της ενορίας καθώς και πολλών παιδιών από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής, που ήρθαν από πολύ νωρίς με τη συνοδεία των δασκάλων τους για να ωφεληθούν πνευματικά τόσο από την κατανυκτική ακολουθία, όσο και από τις νουθεσίες και τις πατρικές συμβουλές του Μητροπολίτου.
Ο Σεβασμιώτατος με λόγο απλό και κατανοητό προσπάθησε να εισάγει τους μαθητές στο πνευματικό πλαίσιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εξαίροντας τη σημασία της περιόδου αυτής για τη λατρευτική ζωή της εκκλησίας, και της Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα των Γεγονότων αυτών για την πίστη μας, ευχήθηκε δε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προετοιμασία για την Μ. Εβδομάδα

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος, μιλώντας για τη σημασία των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, εξηγεί πώς μπορούμε να ζήσουμε τα μεγάλα γεγονότα της … [...]

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Μεγάλη Εβδομάδα (2019). Μ.Δ. Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Μ.Τ. 10 Παρθένες. Μ.Τ. Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω. Μ.Π. Ο Μυστικός Δείπνος. Μ.Π. Αγία Πάθη. Μ.Σ. Η εις Άδου Κάθοδος. Η … [...]