Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη το συμπόσιο για τον Στ. Καραθεοδωρή

Με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του «Έτους Στεφάνου Καραθεοδωρή», που διοργανώνουν ο Δήμος Ορεστιάδος και η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Συμπόσιο αφιερωμένο στον τιμώμενο Μεγάλο αυτό Εθνικό Ευεργέτη και Ιατροφιλόσοφο, που κατήγετο από το Μποσνοχώρι (σημερινή Νέα Βύσσα).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Principal» της Ορεστιάδος το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου ε.ε. με ομιλητές τους·
•Κωνσταντίνο Τρομπούκη, επικ. Καθηγητή Ιστορίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Η Ιατρική στην Κωνσταντινούπολη την Εποχή των Καραθεοδωρή».
•Στέφανο Γερουλάνο, Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ζυρίχης, τ. Καθηγητή Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Στέφανος Καραθεοδωρή».
•Δημήτριο Σταματόπουλο, Καθηγητή Βαλκανικής και Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Ο Στέφανος Καραθεοδωρή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον 19ο αιώνα».
• Παύλο Πηλαβάκη, εκπρόσωπο της οικογένειας Καραθεοδωρή με θέμα: «Οικογένεια Καραθεοδωρή».
Συντονιστής του Συμποσίου ήταν ο Ομοτ. Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεώργιος Μηνόπουλος.
Την έναρξη του Συμποσίου κήρυξε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ύστερα από προσφώνηση του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Βασιλείου Μαυρίδη. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]