Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου τα ονομαστήρια του Ιταλίας Γενναδίου (ΦΩΤΟ)

ΒΕΝΕΤΙΑ | ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Με την υψηλή παρουσία του Πρώτου της Ορθοδοξίας, της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Αρχόντων της Μητρός Εκκλησίας, εκκλησιαστικών, πολιτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών Αρχών, καθώς και της ιστορικής Κοινότητας Βενετίας αλλά και πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας προς τιμή του Αγίου Γενναδίου του Ομολογητου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, από τον φέροντα το Όνομά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσυγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ευάγγελος Υφαντίδης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε φανερά συγκινημένος ο οικείος Ποιμενάρχης.
Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο τεράστιο και πολυδιάστατο έργο του Μητροπολίτη Γενναδίου, τον οποίο πολλάκις συνεχάρη, καθώς και στην ιδιαίτερη σχέση η οποία τους συνδέει, από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Τέλος ο Παναγιώτατος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Γεννάδιο να του δίνει ο Θεός υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το αξιοθαύμαστο έργο του για πολλά χρόνια ακόμα και να δοξάζεται το Άγιο Όνομα του Θεού στην Ιταλία και την Μάλτα.
Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, συναντήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Ιταλίας και ευλόγησε το επίσημο γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του ο Ποιμενάρχης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ