Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ''Εδώ χτυπάει η καρδιά του Πατριαρχείου στη Μόσχα''

Μόσχα | Αιμίλιος Πολυγένης

Το Μετόχι του Πατριρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.
Ο Πατριάρχης στην είσοδο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων έτυχε θερμής υποδοχής, από τον Έξαρχο του Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτη Κηρύνης κ. Αθάνασιο.
Στη συνέχεια τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μόσχας.
Να αναφερθεί ότι ο Ναός του Μετοχίου είναι ο μοναδικός στην Ρωσία, που ψέλνουν στα ελληνικά και η θεία Λειτουργία τελείται κατά το βυζαντινό τυπικό.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και οι Μητροπολίτες Κυρήνης Αθανάσιος και Καρθαγένης Μελέτιος, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εντός του Ιερού Βήματος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Εδώ στο Μετόχι μας, χτυπάει η καρδιά του Πατριαρχείου στη Μόσχα, ενώ η δική μου καρδιά χτυπάει στο Μετόχι μας, στην Οδησσό όπου υπηρέτησα για 10 χρόνια.”
“Ήρθαμε εδώ στη Μόσχα για να εορτάσουμε ένα μεγάλο γεγονός, και θεωρώ μεγάλη ευλογία ότι την ημέρα που εξελέγη Πατριάρχης, είναι η ημέρα της γιορτής του Αγίου Πατριάρχη Τύχωνος” πρόσθεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
Απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, τον αποκάλεσα μαζί με τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε παιδιά της Παναγίας του Κύκκου, ενώ τον ευχαρίστησε για την αγάπη του, την αρχοντιά του, αλλά και το σπουδαίο έργο που επιτελεί τα τελευταία 17 χρόνια στη Μόσχα.
Τέλος ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προσέφερε στον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ μια εικόνα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, και στον Μητροπολίτη Καρθαγένης τμήμα Ιερού Λειψάνου, από τον Προκάτοχό του Σέβηρο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πληρωτικά.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Δεκεμβρίου 2017. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Μηνύματα της επισκέψεως Ερντογάν

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανρουπόλεως κ. Ανθίμου Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στις 10 Νοεμβρίου 2017 κατά την τελετή που διοργανώθηκε στο Ak Saray (μτφ. Λευκό … [...]

30χρονα Σχολής Αγίας Μαρίνας Ιλισίων

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ. στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων θα πραγματοποιηθεί ψαλτική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Σχολής … [...]