Πατριάρχης Ειρηναίος: «Ο Σερβικός λαός μπορεί να καταλάβει τι συνέβη στην Συρία»

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Την ευχή ότι σύντομα στην Συρία θα επικρατήσει η ειρήνη, εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος μιλώντας στο Κρατικό Πρακτορείο «SANA».
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος στην συνέντευξή του, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για νίκη της Συρίας, λέγοντας πως «η νίκη αυτή αντιπροσωπεύει την νίκη του δικαίου».
Σε άλλο σημείο κ. Ειρηναίος ανέφερε ότι «ο σερβικός λαός είναι σε θέση να καταλάβει αυτό που συνέβη στη Συρία, διότι και η Σερβία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια παρόμοιες καταστάσεις».
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που μιλάω με τους καλούς ανθρώπους της Συρίας, και βλέπω από κοντά την όμορφη και μεγαλόπρεπη πόλη» πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Δαμασκός στην ιστορία, η οποία θα συνεχίσει να απολαμβάνει το ίδιο καθεστώς, παρά τον πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα.
Επίσης ο κ. Ειρηναίος εξέφρασε τη λύπη του, για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι μεγάλες δυνάμεις να επιβάλουν μεγαλύτερο έλεγχο και επιρροή, στους λαούς σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ειρηναίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι αν αυτές οι δυνάμεις βρίσκουν λύσεις ή προκαλούν περαιτέρω επιδείνωση στις κρίσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Ζώνη στην πόλη της Κορίνθου

Την Τρίτη 25 Ιουνίου έ.έ. στις 7:30 μ.μ., η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί στην πόλη της Κορίνθου όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορτασμών «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ … [...]

Περι μετανοίας

Συνέντευξη στον σταθμό 4Ε (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή) με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στον μακαριστό π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο γέροντας Ιωσήφ … [...]