Πατριάρχης Ηλίας: ''Η Γεωργία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το Άγιον Όρος''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα.
Με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, συλλειτουργήσαν ο ο Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορόκοστου Σίο, ο Επίσκοπος Μαργκβέτι και Ουμπίσα Μελχισεδέκ, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας Πρόδρομος και κληρικοί του Πατριαρχείου.
Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας απευθυνόμενος προς τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Λαύρας Γέροντα Πρόδρομο μεταξύ άλλων τόνισε: “Η Γεωργία όπως γνωρίζετε είναι χώρα του αρχαίου πολιτισμού και χώρα της αρχαίας πίστης. Τον 4ο αιώνα, όπως και στο Βυζάντιο, ο Χριστιανισμός στην Γεωργία έγινε επίσημη θρησκεία του Κράτους.”
“Η Εκκλησία της Γεωργίας έχει ιδιαίτερη στάση απέναντι στα μοναστήρια. Εξέχουσα θέση για εμάς έχει ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης της Μεγίστης Λαύρας, της Ηγούμενος είσαστε εσείς και για πρωτή φορά σας υποδεχόμαστε στα ιερά χώματα της Γεωργίας” πρόσθεσε ο Καθολικός Πατριάχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας τόνισε: “Η Γεωργία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το Άγιον Όρος, και μεγάλη αγάπη προς τις Ιερές Μονές του Άθω. Έτσι θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μία φορά τη μεγάλη μας χαρά, και να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στη Γεωργία και αφήσατε τα ιερά μέρη τα οποία διακονείτε.”
“Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι πολύτιμη για μένα! Γι’ αυτό και θέλω να σας προσφέρω ένα σταυρό σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπό σας” – πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Γεωργίας.
Αντιφωνώντας ο Καθηγούμενος της Μεγίστης Λαύρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την χαρά του για την φιλοξενία στην ευλογημένη γη της Γεωργίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στενές σχέσεις της Γεωργίας με το Άγιον Όρος.
”Η Γεωργία συνδέεται με στενούς δεσμούς με το Άγιον Όρος από τον 10ο αιώνα” ανέφερε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας Γέροντας Πρόδρομος, προσθέτοντας ότι “η μητέρα του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, ιδρυτή της Μεγίστης Λαύρας, καταγόταν από την Κολχίδα, αρχαίο Γεωργιανό βασίλειο”.
Τέλος ο Καθηγούμενος της Μεγίστης Λαύρας ευχήθηκε στον Πατριάρχη Ηλία υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την καρποφόρα την Πατριαρχία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]