Πατριάρχης Ιεροσολύμων: ''Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το σχίσμα στην Ουκρανία''

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

 
Την βεβαιότητα ότι ο χρόνος είναι αυτός που θα θεραπεύσει την πληγή στην Ουκρανία εξέφρασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ’ κατά την συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου με Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας αναφερόμενος στο Ουκρανικό ζήτημα τόνισε ότι: ”Εμείς πάντοτε εδώ προσευχόμεθα να φωτίσει ο Θεός όλους τους αρμοδίους και υπευθύνους ούτως ώστε να αποκατασταθεί η ενότητα της Εκκλησίας”.
”Είμαι ακράδαντα βέβαιος ότι ο χρόνος είναι αυτός που θα θεραπεύσει αυτή την πληγή, αυτό το τραύμα που έχει δημιουργηθεί. Διότι και εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το σχίσμα” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]