Πατριάρχης Κύριλλος: ''Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Λακωνικός ήταν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο ”Κεμάλ Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης.
Ο Πατράρχης Κύριλλος ανέφερε ότι η συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, παρόλο αυτά αρνήθηκε ευγενικά να αποκαλύψει λεπτομέρειες από τις συνομιλίες.
”Συζητήσαμε ζητήματα που μας απασχολούν αλλά επειδή ήταν μια αδελφική συνάντηση χωρίς ατζέντα και συντονισμό δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Επίσης ο κ. Κύριλλος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε κάτι μυστικό στην συνάντηση, αλλά ούτε κάτι που προκάλεσε έκπληξη.
”Η συνομιλία ήταν πολύ καλή και έγινε υπό την επίγνωση της ευθύνης για την κατάσταση της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, αλλά και για την κατάσταση των ψυχών των ανθρώπων εκείνων που βρίσκονται υπό την δική μας ευθύνη” πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.
Σε γενικές γραμμές ο Πατριάρχης Μόσχας ελπίζει ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για το καλό του κόσμου, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνεργασία και αλληλεγγύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]