Πατριάρχης Κύριλλος: ''Να διαφυλαχθεί το ειδικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

“Είμαι πεπεισμένος ότι το κλειδί για την ειρήνη στην Αγία Γη, βρίσκεται στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ” – δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, πρόσθεσε ότι “η ειρήνη θα επιτευχθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα των πλευρών, καθώς και να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ”.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που αφορούν την θρησκευτική ζωή στην Αγία Γη, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είναι αξιοπρεπείς.
“Η Εκκλησία της Ρωσίας εκτιμά την ανησυχία της Παλαιστίνης ώστε να διατηρηθούν τα χριστιανικά προσκυνήματα, και αντιλαμβάνεται την κατάσταση του διαθρησκειακών σχέσεν στην παλαιστινιακή γη” – υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Από την πλευρά του ο Μαχμούντ Αμπάς αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την συνάντηση, ανέφερε ότι αναμένει αύξηση Ρώσων προσκυνητών στην Παλαιστίνη.
“Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός ρώσων προσκυνητών που επισκέπτονται τους ιερούς τόπους είναι περίπου 500 χιλιάδες το χρόνο, όμως ελπίζουμε να αυξήσουμε τον αριθμό κατά την ανάπτυξη των φιλικών μας σχέσεων” – πρόσθεσε ο παλαιστίνιος ηγέτης Αμπάς.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας, μέσα σε διάστημα ενός χρόνο, συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο θρίαμβος της Θείας Αληθείας

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Γιορτάζουμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο στο τέλος της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής, την Πανήγυρη και τον … [...]

Η ορθή πίστη

Θλιβερή διαπίστωση, η εποχή μας έχει ξεχάσει τον Θεό! Η καλύτερα, επειδή έτσι τη συμφέρει, έχει επιλέξει να του γυρίσει την πλάτη, ιδίως στα μέρη εκείνα οπού η … [...]

Α ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Ακάθιστος Ύμνος – Α’ Στάσις Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη, εἰπεῖν τῇ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε· καὶ σὺν τῇ ἀσωμάτῳ φωνῇ, σωματούμενόν σε θεωρῶν, … [...]

Ελευσίνα – Τα μεγάλα μυστήρια

Περιοδική έκθεση 26/2/2018 – 31/5/2018 Το ανάγλυφο με την παράσταση Δήμητρας και Κόρης Η Ελευσίνα και τα μεγάλα μυστήρια είναι το θέμα της νέας περιοδικής έκθεσης που … [...]