Πατριάρχης Μόσχας: ''Η Ευρώπη εθελοτυφλεί στις ταλαιπωρίες της Ουκρανίας''

Μόσχα | Αιμίλιος Πολυγένης

Σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη έστειλε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, καθώς και στον ρόλο των Ουνιτών στην χώρα.
“Οι Εκκλησίες μας στην Ουκρανία παραδίδονται στο μένος τον Ουνιτών! Πρόσφατα είδαμε την βάναυση κατάληψη δια της βίας Ιερού Ναού στην πόλη Ιβανοφρακόβσκ, όπου συμμετείχαν οι λεγόμενοι ελληνο-καθολικοί” σημείωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο Πατριάρχης συνέχισε λέγοντας: “Πραγματικά προκαλεί έκπληξη το ότι δεν ακούσαμε μια λέξη από την πλευρά της Ευρώπης για όλα αυτά που συμβαίνουν. Όμως εάν κάτι τέτοιο γινόταν σε κάποιες σέκτες όπως (Σαϊντολόγοι, Μάρτυρες του Ιαχωβά) θα υπήρχε άμεση και έντονη αντίδραση της Ε.Ε., γιατί σε όλο τον κόσμο προβάλεται το παραμύθι της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά όχι όμως στην Ρωσία.
“Θα ήθελα να δώσω έμφαση σε κάτι άλλο, που αφορά την ανδρεία με τι οποία ο λαός της Ουκρανίας αντιμετωπίζει όλες αυτές τις ενέργειες. Αυτό συμβαίνει γιατί λαός αυτός, βρίσκεται υπό την σκέπτη του Μητροπολίτη Ονουφρίου. Γι’ αυτό Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο, αλλά και προς όλους τους Αρχιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας” πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.
Κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: “Δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάνενα κακό το οποίο θα απειλεί την παγκόσμια ορθοδοξία, διότι μπορεί η Ευρώπη να εθελοτυφλεί στις ταλαιπωρίες και καταστροφές στην Ουκρανία, όμως δεν εθελοτυφλεί η Εκκλησία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κεκοιμημένοι, όχι νεκροί

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος μιλάει για το μεγάλο μυστήριο του θανάτου, τονίζοντας ότι οι κεκοιμημένοι δεν είναι νεκροί, αλλά θα εγερθούν κατά την … [...]