Πατριάρχης Μόσχας: ''Μην γίνεστε σκλάβοι των gadgets σας''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Να μην εξαρτώνται από τα smartphones και τα gadgets, προέτρεψε τους πιστούς ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι “Ρωσία1”.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας παρομοιάσε τις έξυπνες συσκεύες, με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τονίζοντας ότι ο αντίχριστος στο μέλλον θα ελέγχει τον κόσμο μέσα από αυτά.
“Τι είναι ο αλκοολικός; Είναι ένας άνθρωπος που στερείται της ελευθερίας του, διότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να πιεί αλκοόλ. Τα gadgets είναι ακριβώς το ίδιο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει χωρίς αυτά. Ο διάβολος είναι πολύ σοφός, σου δίνει απεριόριστη ελευθερία μέσα από αυτά, κοιτάζωντας μόνο μια οθόνη” – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι “μέσα από τις συσκευές αυτές υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές σου πληροφορίες, ενώ μοιράζεσαι με άλλους την προσωπική σου ζωή μέσω των κοινωνικών δικτύων”.
“Ένα πρόσωπο που απορροφάται από την συγκεκριμένη τεχνολογία αφήνει την πραγματική ζωή για την εικονική πραγματικότητα, και η ζωή του είναι εκεί περισσότερο από ότι είναι έξω. Έτσι, λαμβάνει χώρα μια “ανθρωποποίηση της ανθρώπινης προσωπικότητας” – πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ακόμη ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την ανησυχία του για την άλλη πλευρά του νομίσματος, δηλαδή το παγκόσμιο δίκτυο συσκευών που καθιστά δυνατή την άσκηση καθολικού ελέγχου του ανθρώπου.
“Αύριο θα εμφανιστεί μια μεθοδολογία η οποία με διάφορα τεχνικά μέσα θα έχει πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές σου πληροφορίες, αλλά θα μπορεί να κάνει και χρήση αυτών των πληροφοριών. Μπορείτε να φανταστείτε τι δύναμη θα συγκεντρωθεί στα χέρια εκείνων που θα έχουν αυτή την γνώση;” αναρωτήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, ο καθολικός ηλεκτρονικός έλεγχος θα είναι ο πρόδρομος της έλευσης του Αντιχρίστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]