Πατριάρχης Μόσχας: ''Μπορείτε να κοινωνάτε μόνο στην Μονή Παντελεήμονος''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τον Οκτώβριο του 2018 το Πατριάρχειο Μόσχας εξέδωσε ανακοινωθέν ότι διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή την εκκλησιαστική κρίση στο έδαφος της Ουκρανίας.
Αμέσως μετά την διακοπή κοινωνίας, πολλοί ρώσοι προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιον Όρος, μπορούν να λειτουργηθούν αλλά δεν μπορούν να κοινωνήσουν.
Την Παρασκεύη 21 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Επαρχιακή Συνέλευση των κληρικών της Μόσχας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης κληρικός της Μόσχας ρώτησε τον Πατριάρχη Κύριλλο ότι σε περίπτωση που επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αν μπορεί να κοινωνήσει.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, έδωσε την ευλογία του να κοινωνάνε μόνο στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, την οποία αποκάλεσε «ημετέρα» Μονή.
«Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι μπορούν να προσέλθουν στο «ημέτερο» μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος, διότι ευθύνεται πολύ λιγότερο για τις επιζήμιες ενέργειες της Κωνσταντινούπολης» – δήλωσε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα λόγια του Πατριάρχη Κυρίλλου προκάλεσαν εντονα χειροκροτήματα των παρόντων κληρικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]