Πατριάρχης Μόσχας: ''Τα σχέδια για αυτοκεφαλία στην Ουκρανία θα αποτύχουν''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

“Τα σχέδια των πολιτικών για την δημιουργία αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία είναι καταδικασμένα να αποτύχουν” – δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Ο Πατριάρχης Μόσχας μιλώντας κατά την έναρξη συνεδρίου σήμερα στο Κρεμλίνο, ανέφερε ότι “εκείνοι που θέλουν με την μέθοδο του καταναγκασμού να σπάσουν τους πνευματικούς δεσμούς χιλιάδων χρόνων δύο κρατών, μόνο το αντίθετο θα πετύχουν, αφού υποκινούν μίσος, εχθρότητα και διαιρέσεις.”
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε ότι η ιστορία γνωρίζει πολλές προσπάθειες και τέτοιες επεμβάσεις, “αλλά οι διώκτες της Εκκλησίας έχουν μπει σε ιστορική λήθη, και όλες οι προσπάθειες για την εξάλειψη της χριστιανικής ταυτότητας θα πέσουν στο κενό”.
“Κάποιοι σήμερα προσπαθούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι των δικτατόρων του παρελθόντος, αλλά δεν έχουν κατά νουν το ιστορικό μάθημα της ήττας” – πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησία της Ρωσίας τόνισε: “Η Μόσχα θα συνεχίσει να προστατεύει τις απαρασάλευτες κανονικές αρχές. Επομένως εάν μια Εκκλησία στηρίζει τους σχισματικούς, αθετεί κανόνες, παύει να είναι Ορθόδοξη Εκκλησία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]