Πατριάρχης Ρουμανίας: ''Οι καμπάνες είναι η φωνή του Κυρίου'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός των έξι καμπανών που θα τοποθετηθούν στον νέο Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφ. Επισκόπους Πλοεστίου Βαρλαάμ και Πραχοβεάνου Τιμόθεο.
Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία των καμπανών και στον συμβολισμό τους στην Ορθόδοξη Πίστη.
”Οι καμπάνες είναι η φωνή του Κυρίου, ο οποίος μας καλεί να συναχθούμε στην αγάπη Του. Είναι η φωνή του Κυρίου που μας καλεί να προσευχηθούμε και έχουν σκοπό να μας κρατούν σε εγρήγορση” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.
Αξίζει σημειωθεί ότι οι έξι καμπάνες ζυγίζουν συνολικά 33 τόνους, με την μεγαλύτερη, η οποία είναι αφιερωμένη στους ”Ήρωες του Έθνους” να ζυγίζει 25 τόνους, με ύψος και διάμετρο τριών μέτρων περίπου και εμβέλεια ήχου τα 15 χλμ.
Τέλος μετά το πέρας του αγιασμού ξεκίνησε η τοποθέτησή τους στο καμπαναριό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]