Πατριαρχείο Γεωργίας: ''Απαράδεκτο να δεχόμαστε πιέσεις για αναγνώριση της νέας Εκκλησίας στην Ουκρανία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις πιέσεις που δέχεται από ορισμένους εγχώριους πολιτικούς και μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς για να αναγνωρίσουν την νέα Έκκλησία της Ουκρανίας, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.
“Υπάρχει μια συνεχιζόμενη πιέση στην Εκκλησία μας και στον κλήρο για να υποστηρίξουν την δημιουργία της νέας Εκκλησίας στην Ουκρανία, και όποιος δεν τον κάνει έχει φιλορωσικές τάσεις” – δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Πρωθιερέας Ανδρέας Τζακμαϊτζε.
Επίσης ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Γεωργίας, ανέφερε ότι “το θέμα της νέας αυτής δομής στην Ουκρανία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού ακόμη δυσκολεύονται να πάρουν θέση όχι μόνο οι σλαβικές Εκκλησίες αλλά και οι Ελληνόφωνες”.
Τέλος ο Πρωθιερέας Ανδρέας, σημείωσε ότι το θέμα της χορήγησης αυτοκεφαλίας σε μια νέα εκκλησία, μελετάται από τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου και η απόφαση θα ληφθεί αποκλειστικά βάσει των ιερών κανόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση στην Οικουμενική Ορθοδοξία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκτός του κεντρικού Τμήματός του, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, περιλαμβάνει τέσσερα Κέντρα … [...]