Πατριαρχείο Γεωργίας: ''Θετικά βήματα στις διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας που μπορεί να βλάψει τις φιλικές σχέσεις της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν ή να προσβάλει τη μουσουλμανική θρησκεία “, δήλωσε το Πατριαρχείο Γεωργίας, σχετικά με όλους εκείνους που προσπαθούν να βλάψουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Αφορμή υπήρξε το γεγονός της παρεμπόδισης κληρικών και πιστών από συνοριοφύλακες του Αζερμπαϊτζάν να εισέλθουν στα σπήλαια και τα μοναστήρια στο Καχέτι.
Η υποθέση έφτασε σε κρατικό επίπεδο, με την Κυβέρνηση της Γεωργίας να ζητά λύση μέσω φιλικού διαλόγου με το Αζερμπαϊτζάν.
Επίσης το Πατριαρχείο Γεωργίας δήλωσε ότι εδώ και πολύ καιρό γίνονται θετικά βήματα μέσω διαπραγματεύσεων Γεωργίας – Αζερμπαϊτζάν, σχετικά με το συγκρότημα Μοναστηριών του 6ου αιώνα που βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών.
Το Πατριαρχείο Γεωργίας δήλωσε ότι τα μοναστήρια του Δαβιδ Gareji είναι ένας από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους της Γεωργίας και θα κάνουν ό, τι είναι δυνατό για την προστασία του.
Να αναφερθεί ότι τα μοναστήρια του Δαβίδ Gareji είναι ένα συγκρότημα από 22 πέτρινα μοναστήρια και περισσότερα από 5.000 ιερά και σπήλαια, που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γεωργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]