Πατριαρχείο Γεωργίας: ''Το θέμα της Ουκρανίας είναι πολύ λεπτό''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πατριαρχείο Γεωργίας σχετικά με την εκκλησιαστική κατάταση στην Ουκρανία.
Το Πατριαρχείο Γεωργίας στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων τονίζει: “Την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την δύσκολη εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, ως γνωστόν, ακολούθησε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησιών της Κωνσταντινουπόλεως και της Ρωσίας.
Νομίζουμε, ότι σ´αυτή την φάση δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές εκτιμήσεις μέχρι να διατυπώσουν και οι δύο πλευρές τις δικές τους επίσημες και τελεσίδικες θέσεις βάσει των νόμων του κανονικού δικαίου.”
“Γενικά το θέμα είναι πολύ λεπτό και πρέπει πρωτίστως τα δύο Πατριαρχεία να το συζητήσουν και να το λύσουν” – προσθέτει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.
Κλείνοντας το Πατριαρχείο της Γεωργίας αναφέρει: “Είναι γεγονός ότι και οι δύο Εκκλησίες αισθάνονται ευθύνη ενώπιον των εκατομμυρίων ορθοδόξων, φροντίζουν για την ενότητα των Εκκλησιών και ελπίζουμε, ότι θα κάνουν το παν για να βρουν τρόπους για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Εμείς πάντως προσευχόμαστε για αυτό.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]