Πατριαρχείο Γεωργίας: ''Το κυριότερο είναι να διατηρηθεί η ενότητα της Ορθοδοξίας''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Δήλωση για την παραχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας εξέδωσε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου το Πατριαρχείο Γεωργίας.
Στην δήλωση του Πατριαρχείου Γεωργίας επισημαίνεται η ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Ορθοδοξίας, ενώ παράλληλα απευθύνεται έκκληση προς όλες τις πλευρές να δημιουργηθεί ένα ειρηνικό περιβάλλον βασισμένο στην δικαιοσύνη.
”Η παραχώρηση του Τόμου στην Εκκλησία της Ουκρανίας έχει οδηγήσει σε μία ποικιλία απόψεων σε κοσμικούς και θεολικούς κύκλους. Έχουμε εντοπίσει δύο πλευρές οι οποίες προσπαθούν να σταθούν χωριστά, να δουν τη θέση η οποία είναι σωστή, να προστατευθούν με κάθε τρόπο” τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
”Έχουμε πολιτικές και θρησκευτικές εκτιμήσεις και δηλώσεις θρησκευτικών και κοσμικών προσώπων. Την ίδια στιγμή, καμία από τις δύο πλευρές δεν αποφεύγει τις προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις και τους εκβιασμούς, αφήνοντας σκιές” προσθέτει η ανακοίνωση.
”Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ευθύνη του καθενός από εμάς είναι πολύ μεγάλη και ότι οι επιταχυνόμενες και απρόβλεπτες ενέργειες δεν θα φέρουν κανέναν σε μας. Αυτή την στιγμή το κυριότερο είναι να διατηρηθεί η ενότητα της Ορθοδοξίας, για να εκτονωθεί η τεταμένη κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα ειρηνικό περιβάλλον βασισμένο στη δικαιοσύνη” συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Κλείνοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει: ”Οι προσπάθειές μας πρέπει να κατευθύνονται προς την ενότητα της Ορθοδοξίας, την προσευχή και ως εκ τούτου απευθύνω έκκληση σε όλους και σας παρακαλώ να είστε σωστοί στις αναμεταξύ σας σχέσεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγ

Ευστάθιος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών, ο Ομολογητής, ήτο κατά τους χρόνους του πρώτου εν τοις βασιλεύσι των Χριστιανών Κωνσταντίνου του Μεγάλου, εν έτει τκδ΄ (324), … [...]