Πατριαρχική επίσκεψη στην Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου

Το απόγευμα της Τρίτης 2 Οκτωβρίου 2018 τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του πρώτου Ναού εις την Κρήτη αφιερωμένου εις την μνήμη Του, και συγκεκριμένα στο Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου. Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και των Μακαρ. Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και εκπροσώπων άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, στο καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συμπροσευχόμενοι παρευρέθηκαν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στις λατρευτικές συνάξεις με σεβασμό και ευλάβεια προς τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό και για να λάβει την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού καθώς και των μετεχόντων Προκαθημένων της Αγίας Εκκλησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]