Πατρών Χρυσόστομος: ''Η Παναγία δεν πρόκειται ποτέ να μας εγκαταλείψει'' (ΦΩΤΟ)

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η μνήμη της Τιμίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο και Αντιπροσώπων άλλων Μονών.
Κατά την Θεία Λειτουργία στο δεξιό αναλόγιο έψαλλε ο π. Δαμασκηνός με την συνοδεία του, από το Ιερό Κελί των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Σκήτη, ενώ στο αριστερό αναλόγιο οι βατοπαιδινοί πατέρες.
Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Άγιο Όρους Κωστής Δήμτσας, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.
Το Καθολικό του Ευαγγελισμού ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες προσκυνητές, οι οποίοι έσπευσαν από διάφορα μέρη του κόσμου για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη.
Στην πανηγυρική τράπεζα που ακολούθησε ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Μητροπολίτη Πατρών για την αποδοχή της προσκλήσεως να προεξάρχει των ιερών ακολουθιών, υπογραμμίζοντας ότι η Τίμια Ζώνη να τον ενδυναμώνει και να του χαρίζει έτη πολλά.
Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο, τις αρχές του Αγίου Όρους αλλά και όλους όσους παρέστησαν στον σημερινό εορτασμό.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τους Αγίους Καθηγουμένους αναφέρθηκε στην Παναγία και στον σημερινό εορτασμό.
“Η Παναγία δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ποτέ, εκείνη μας κρατάει στα χέρια της, γιατί μας αγαπάει, γιατί θέλει την προκοπή των παιδιών της” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πατρών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]