Πειραιώς Σεραφείμ: ''Το ΣτΕ δικαίωσε τον μακροχρόνιο αγώνα μας''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, μίλησε σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορική απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών.
“Ήταν ένας μακροχρόνιος αγώνας ο οποίος δικαιώθηκε με τέσσερεις αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ, αγώνας της ταπεινότητός μου, της Μητροπόλεως Πειραιώς και της ΠΕΘ, οι οποίοι δώσαμε αυτόν τον αγώνα με όλη μας την ψυχή” – τόνισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.
Επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπογράμμισε: “Το ΣτΕ είπε το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι ορθόδοξοι ελληνόπαιδες έχουν το έννομο δικαίωμα να απολαμβάνουν θρησκευτικής παιδείας και να καταρτίσουν την θρησκευτική τους συνείδηση”.
“Τα προγράμματα του κ. Φίλη και του κ. Γαβρόγλου πλέον καταργούνται, γιατί ήταν αντισυνταγματικά και προσβάλουν την ευρωπαϊκη σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Συνεπώς το Κράτος είναι υποχρεωμένο όχι να τα αναμορφώσει αλλά να τα καταργήσει και να συγγράψει νέα προγράμματα” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
{youtube}N5W_9X_xac8{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η κακουργία του διαβόλου (Λουκ. η΄ 26-39)

«Δέομαί σου, μη με βασανίσης» Πολλοί άνθρωποι τη μανία του διαβόλου που στρέφεται κατά της ψυχής μας και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα «συνοράν ουκ έχουσι», δηλαδή … [...]