Περιστερίου Κλήμης: ''Έχουν χαθεί οι διαπροσωπικές σχέσεις'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με τη αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 ομιλία με θέμα: «Σχολικός και ηλεκτρονικός εκφοβισμός στην εφηβεία: ο ρόλος των συνομηλίκων, της οικογένειας και του Σχολείου».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, επ’ ευκαιρίας της εορτής των Τριών Ιεραρχών, της εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων, της Παιδείας και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Να αναφερθεί ότι την εκδήλωση παρουσίασε ο Διάκονος π. Ιλαρίων Κάμπρας,ενώ ο ελλογιμώτατος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης προλόγισε την εκδήλωση.
Ακολούθησε απόδοση των ύμνων της εορτής των Τριών Ιεραρχών, από την χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Ελλογιμώτατος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευθύμιος Λαμπρίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Σχολικός και ηλεκτρονικός εκφοβισμός στην εφηβεία: ο ρόλος των συνομηλίκων, της οικογένειας και του Σχολείου».
«Ο σχολικός εκφοβισμός έχει πρόθεση να βλάψει και διακρίνεται από δύο χαρακτηριστικά, την σωματική δύναμη και το χαμηλότερο κοινωνικό στάτους και συμβαίνει μέσα στο σχολείο ή μέσα στην τάξη ή στο διάλειμμα, είτε πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το σχολείο» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρίδης.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, ευχαρίστησε τους Καθηγητές για την ανάπτυξη ενός τόσο επίκαιρου προβλήματος, όπως είναι αυτό του σχολικού εκφοβισμού.
«Εκτός από τον σχολικό εκφοβισμό, υπάρχει εκφοβισμός ως μέσον πίεσης για να υποχωρήσουμε σε αποφάσεις πολύ σοβαρές. Όλα αυτά είναι διότι έχουν χαθεί οι διαπροσωπικές σχέσεις» – τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «οι γονείς, η εκκλησία και οι σχολικές κοινότητες θα πρέπει να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να ενεργήσουμε, να βοηθήσουμε τα παιδιά σας, δίνοντας πρωτίστως αγάπη».
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]