Περιστερίου Χρυσόστομος: ''Η πατρίδα μας χάνεται κάτω από τα πόδια μας'' (ΦΩΤΟ)

Νέα Σεπόλια | Αθανάσιος Θανόπουλος

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστησε σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η Μετάσταση του Αγίου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νέα Σεπόλια.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε η πολυμελής χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Περιστερίου Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής και στο νόημα της αγάπης.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην σημασία της τεκνογονίας και απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα τόνισε χαρακτηριστικά: ”Η πατρίδα μας χάνεται κάτω από τα πόδια μας, μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους, έχουμε κι εμείς ευθύνη, να τα ρίχνουμε στην ακηδία μας”.
Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή και ευλόγησε τους πιστούς ενορίτες.
Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, το εκκλησιαστικό συμβούλιου και όλους τους συνεργάτες του Ναού και ευχήθηκε ο Άγιος και Ευαγγελιστής Ιωάννης να τους δίνει δύναμη στο σημαντικό έργο που επιτελούν.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]