Πλήθος κόσμου στην Λιτανεία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΑ | ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Λαμπρά και μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Πατρών.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Πρωτοκλήτου, κατά μήκος των κεντρικών δρόμων της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπου και ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας.
Επίσης μετά το πέρας του εορτασμού πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλεως, γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Εκεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για εκείνον και την Πάτρα η παρουσία του στους φετινούς εορτασμούς.
Από την πλευρά του ο ΠτΔ αναφέρθηκε στους θεσμούς Εκκλησία και Οικογένεια, όπου στην Ελλάδα υπάρχει σε έντονο βαθμό, τονίζοντας ότι κρίνοντας αντικειμενικά η Εκκλησία ήταν πάντα δίπλα στον ελληνικό λαό.
“Όσο πίσω και αν γυρίσουμε στην ιστορία, αν δεν υπήρχε χριστιανισμός δεν θα είχαμε την αναγέννηση” – υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας…

 Μια Κυριακή ο Άγιος λειτουργούσε μόνος του. Όλο το εκκλησίασμα έψαλλε. Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αμέτρητες αγγελικές φωνές άρχισαν να ψάλλουν. Οι πάντες … [...]