Πλήθος πιστών στην Παναγία την «Καναλιώτισσα» (ΦΩΤΟ)

Των Βαγγέλη Γκιάτα και Γρηγόρη Καλύβα

Πλήθος προσκυνητών παραβρέθηκαν στην ακολουθία του Μεγάλου εσπερινού που τελέστηκε στο μετόχι του Μεγάλου Μετεώρου, το παρεκκλήσι της Παναγίας της Καναλιώτισσας που ως γνωστόν βρίσκεται στην δασώδη περιοχή που φέρει το όνομα «Καναλάκι», λίγο μετά το Μοναστήρι της Υπαπαντής Αγίων Μετεώρων.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος π. Νήφων , ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.
Ο μονόχωρος Ιερός Ναός, που είναι αφιερωμένος στο Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλου Μετεώρου), έχει ανακαινισθεί πρόσφατα και αποτελεί πόλο έλξης όλων όσων αναζητούν την γαλήνη και την αυτοσυνειδησία.

«…Η γέννηση της Θεοτόκου ήταν καρπός αδιάλειπτου προσευχής του Ιωακείμ και της Άννας που παρακαλούσαν τον Θεό να τους απαλλάξει από τον ονειδισμό της ατεκνίας.
 Έτσι η Θεοτόκος έγινε το δοχείο που φιλοξένησε τον Χριστό που έφερε τη σωτηρία του κόσμου….».

Σ” αυτό το κορυφαίο γεγονός της Χριστιανικής πίστης είναι αφιερωμένος ο ναός της Παναγίας της «Καναλιώτισσας» Αγίων Μετεώρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]