Πνευματικές ευκαιρίες στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Ανακομιδή του Λειψάνου Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Σιδηροκάστρου.
Την παραμονή της Εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, προεξήρχε στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι από τις πλησιόχωρες ενορίες.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωντανή παρουσία των Αγίων μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, την οποία μαρτυρούν τα άφθαρτα Λείψανά τους, που συγκεντρώνουν εδώ και αιώνες πλήθος κόσμου που τα σέβεται και τα προσκυνά, ώστε να αντλήσει δύναμη, κουράγιο και υπομονή για τα καθημερινά προβλήματα και τις βιοτικές μέριμνες, όλα αυτά που βασανίζουν και ταλαιπωρούν κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Λιτάνευση στις οδούς πέριξ του Ναού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, του Δημάρχου Σιντικής κ. Φωτίου Δομουχτσίδη, Εκπροσώπων του Στρατού, των Τοπικών Φορέων και των Συλλόγων.
Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Διονυσίου Στυλιανίδη, η οποία πραγματοποιείται κάθε απόγευμα Κυριακής στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της ενορίας του Βαλτερού, εντός του οποίου στεγάζεται παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο Γεώργιο, και προεξήρχε στην Πανηγυρική Αγρυπνία που τελείται κάθε χρόνο την ημἐρα αυτή με την πρωτοβουλία του εφημερίου του Ναού π. Αλεξίου Καρυπίδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ