Πνευματική Εσπερίδα αφιερωμένη στον Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου προβαίνει εις την παρουσίαση Τιμητικού Τόμου αφιερωμένο εις τον μακαριστό Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη, τον οποίο επιμελήθηκε και εξέδωσε η Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Πρόκειται περί μίας εξαιρετικής και ιδιαίτερα επιμελημένης και φροντισμένης έκδοσις.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το εσπέρας της Τετάρτης, 13 Φεβρουα-ρίου και ώρα 18.30μ.μ. εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.
Για το πρόσωπο, και την μορφή του Γέροντος Μωυσή θα ομιλήσουν οι: Σεβ. Μητροπολίτης Νεάς Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πανοσ. Καθηγούμενος Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, Παν. Καθηγούμενος Ι.Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος και ο Ιερομ. Χρυσόστομος, Γέροντας της Καλύ-βης του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου.
Βυζαντινούς Ύμνους θα αποδώσει ο χορός «Οι Κρήτες Μαϊστορες», υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Αντωνίου Πλαϊτη, Άρχοντος Υμνωδού της Α.τ.Χ.Μ.Ε. Την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε., Γε-νικός Δντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.
Καλείται και προσκαλείται ο λαός του Θεού όπως μετέχει και καταστεί κοινωνός της πνευματικής αυτής εσπερίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή του Ασώτου

Γράφει ο Γεώργιος Τρυφωνόπουλος, Θεολόγος Α.Π.Θ.  «Κοιτώντας προς στην Ανάσταση......» Τριώδιο 2019Κυριακή του Ασώτου  Πήρα τον δρόμο της ξενιτιάς,σε … [...]

''Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Αν την ευσπλαχνία του Θεού την αισθανόμαστε καθημερινά στη ζωή μας, την … [...]