Ποιοι ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» στην τουρκική δημοκρατία

Γράφει ο Θανάσης Τσολάκης

Την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του για την επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης 29/10, το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
Φέτος συμπληρώνονται 96 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο χώρος που επιλέχθηκε (φέτος το ξενοδοχείο Chris & Eve) «ντύθηκε» στα χρώματα της τουρκικής σημαίας, δηλαδή σε άσπρο και κόκκινο.
Τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό επέλεξαν και πολλές γυναίκες που έδωσαν το «παρών» στη δεξίωση, όπως επίσης και πολλοί άνδρες επέλεξαν κόκκινη γραβάτα.
Προεξάρχων αυτών ο πρόξενος της Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, ενώ η σύζυγός του επέλεξε να τιμήσει το ιερό χρώμα του ισλάμ με το πράσινο περιδέραιο της.
Το «σκηνικό» κάθε χρόνο είναι γνωστό: Ο πρόξενος κος Ομέρογλου μαζί με την οικογένειά του κάθεται στην είσοδο του χώρου και δέχεται τις ευχές των εισερχομένων, οι οποίοι καταλήγουν στο εσωτερικό της αίθουσας για φαγητό και αναψυκτικό, μέχρι τον χαιρετισμό και το happening της βραδιάς.
Φέτος στο «κόκκινο χαλί» της εισόδου περπάτησαν –ανάμεσα σε πολλούς άλλους- ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων καθώς και ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.
Από τον Δήμο Κομοτηνής παρευρέθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Εμρέ Αχμέτ και Μολλά Ισά Ριτβάν. Επίσης εκεί βρέθηκαν και οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12733 – Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Τιμάται η Μνήμη του κτίτορά της Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν (30 Οκτωβρίου/12 Νοεμβρίου)

Ὁ Στέφανος Οὔρεσης Β', ἕνας τῶν ἐπιφανεστέρων Σέρβων Ἡγεμόνων τῆς Δυναστείας τῶν Νεμανιδῶν. Ἦταν γιός τοῦ Κράλη τῆς Σερβίας Οὔρεση Α' (ὁσίου … [...]