Πολιτικά και διπλωματικά μέτρα θα λάβει το Κρεμλίνο για το θέμα της Ουκρανίας

Ο Εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ
Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Πολιτικά και διπλωματικά μέτρα θα λάβει η Ρωσία σε περίπτωση διώξεων κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου κ. Ντμίτρι Πεσκόφ.
”Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, αλλά ως κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στον εκκλησιαστικό διάλογο. Δεν το έχει κάνει ποτέ και δεν προτίθεται να το κάνει” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου.
Επίσης ο κ. Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι από την στιγμή που η Ορθοδοξία είναι μία από τις θρησκείες στη Ρωσία, τότε ό,τι συμβαίνει στον Ορθόδοξο κόσμο αποτελεί ζήτημα και για το κράτος, χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει στις διαδικασίες.
”Εάν παρατηρηθούν παράνομες πράξεις τότε ασφαλώς η Ρωσία θα προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν, ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των Ορθοδόξων, είναι μία απόλυτα κατανοητή και δικαιολογημένη στάση” τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κλείνοντας ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει αποκλειστικά με τις κατάλληλες διπλωματικές ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νέο ξεκίνημα

Μετά απο τη μικρή μας διακοπή, νέα αρχή και νέα άρθρα σύντομα … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ

Πολλές και σοφές άγιες μορφές παρελαύνουν από τις σελίδες της ιστορίας της μεγάλης μας Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μια τέτοια μορφή και εξαιρετική προσωπικότητα είναι κι ο … [...]

Το υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπο υφήλιο, το οποίο έχει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι το φαινόμενο της … [...]