Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Ακυλίνα στο Ζαγκλιβέρι (ΦΩΤΟ)

Ζαγκλιβέρι, Χρήστος Καναρόπουλος

Λαμπρός πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός ετελέσθη απόψε, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Ακυλίνας Ζαγκλιβερίου, επί τη εορτή της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Ακυλίνας, προστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
Εκατοντάδες πιστοί από την γενέτειρά της, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη προσήλθαν στον παραδοσιακό οικισμό του Δήμου Λαγκαδά για να προσκυνήσουν το Ιερό της Σκήνωμα και να καταθέσουν τη δέηση και την παράκλησή τους στη χάρη Της.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και του επιχώριου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, αλλά και ομόρων Μητροπόλεων.
Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν κατά τη διάρκεια της Λιτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος εναπέθεσε στην Κάρα της Αγίας το εγκόλπιο του, σαν ευχαριστήριο για την προστασία που η Αγία του προσέφερε στην πρόσφατη δοκιμασία της υγείας του.
Τον πανηγυρικό του Εσπερινού εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος ανέλυσε το φρικτό μαρτύριο της Αγίας, παρατηρώντας ότι το να είσαι σήμερα Χριστιανός δεν σου εξασφαλίζει προνόμια, αλλά σε προετοιμάζει για θυσία και σταυρό, που ως ακόλουθο τους βέβαια προοιωνίζουν την Ανάσταση.
Ακολούθησε μεγαλοπρεπής Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους του Ζαγκλιβερίου, με σταθμούς το πατρικό της σπίτι, όπου οι Ιερείς κρατώντας τα χέρια τους το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας της έδωσαν την ευκαιρία να το επισκεφθεί και πάλι, και την κεντρική πλατεία της Κωμοπόλεως όπου ο οικείος Μητροπολίτης απηύθυνε έκκληση προς τον Λαό της Χαλκιδικής να είναι ενωμένος, να καταδικάζει το διχασμό και να επιλέγει την χρυσή τομή, τη μέση λύση στις επιλογές του.
Τη Λιτανεία λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους η μπάντα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στρατιωτικό άγημα, εκπρόσωποι των Σχολείων και των Συλλόγων της περιοχής, καθώς και του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού “Η Αγία Ακυλίνα”.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι Βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κ. Α. Κομμάτας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Κεμαλμάς, Α. Αλβανού, Φ. Μπρόζος και Γ. Κούκος, ο Διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Σ. Κωτσάκογλου, ο Διευθυντής της Αστυνομίας ν. Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Λ. Μαυρόπουλος, αντιπροσωπείες της Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνης και της 194 Μοίρας Πυράυλων, και ο Πρόεδρος κ. Αν. Οικονόμου και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έλεγα μια μέρα:

  Έλεγα μια μέρα: Ξέρεις τι είναι, ρε φίλε, να υπάρχει η αγάπη του Θεού, η ζεστασιά και η γαλήνη Του, η στοργή και το έλεός Του, κι εσύ να ξεπαγιάζειςκαι να μην … [...]

9725 – Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών χειρογράφων ανά τον κόσμο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μονών και σκητών του Αγίου Όρους

Η καταλογογράφηση χειρογράφων σε συλλογές ανά την Ελλάδα, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιογραφική επιστήμη, μαζί με την … [...]