Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Κατερίνης (ΦΩΤΟ)

Κατερίνη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με ευλάβεια και με αίσθημα πνευματικής χαράς το πλήρωμα της Πιερικής Εκκλησίας εόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος την Αγία Μεγαλομάρτυρα και νύμφη του Χριστού Αικατερίνας της Πανσόφου, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης της Κατερίνης.
Του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Δράμας κ. Παύλου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Συμμετείχε επίσης πλήθος Ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως και όμορων Μητροπόλεων ενώ ο φιλόθεος Λαός της Κατερίνης υπερεπλήρωσε τον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, στον οποίο οι Κατερινιώτες τιμούν την πολιούχο τους και προσκυνούν την Εφέστιο Εικόνα της και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου Της που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον ως άνω Ιερό Ναό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού της Αναλήψεως και 160 από την ίδρυση της Ενορίας.
Στο κήρυγμα του ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Παύλος συνέδεσε την τιμώμενη Αγία με την Παναγία, τα Εισόδια της οποίας εορτάσαμε λίγες ημέρες πριν, υπογραμμίζοντας ότι η Αγία Αικατερίνη συνειδητοποίησε τη ματαιότητα της ζωής και αναζήτησε το αληθινό νόημα της ζωής, το οποίο βρήκε στον Χριστό, αγιάστηκε, μαρτύρησε και νίκησε τον θάνατο.
Η Πάνσοφος Αικατερίνη, είπε ο Σεβασμιώτατος, είχε την άνωθεν σοφία, είχε θάρρος, παρρησία και γνώση και ήταν ενωμένη αληθινά με τον Θεό.
Αυτά τα γεγονότα θαυμάζουμε στην Εκκλησία και ζητούμε τη χάρη και τον φωτισμό από την Αγία, είπε ο Σεβασμιώτατος, και αναφέρθηκε δι’ ολίγων και στο θέμα των ημερών για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους για να τονίσει ότι στην πίστη του Χριστού βασίστηκε σε δύσκολα χρόνια το γένος των Ελλήνων και βγήκε αλώβητο και νικητής.
Τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Σεβασμιώτατους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Κατερίνη προκειμένου να συνεορτάσουν την Πολιούχο Αγία εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες συμμετείχαν στην όμορφη γιορτή φωταγώγησης του χριστιανιάτικου δέντρου στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, κατά την οποία ακούστηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι από την μικτή χορωδία του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ορχήστρα του Δήμου Κατερίνης και διαβάστηκαν ποιήματα από μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως.
Να σημειωθεί η άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παν. Αρχ. π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και των συνεργατών του.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ