Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 25η Οκτωβρίου τ.έ, ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Πολιούχου στον ομώνυμο ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.
Του Πανηγυρικού Εσπερινού, προεξήρχε κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μετά πλειάδος Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Βρουούλων κ. Παντελεήμονος, Λύδδης κ. Δημητρίου, Γουμεννίσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου, Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων κ. Στεφάνου και των Θεοφ. Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Αμορίου κ. Νικηφόρου.
Καθ’ όλην την διάρκεια της ημέρας, προσέρχονταν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του αγίου Δημητρίου, Θεσσαλονικείς και προσκυνητές από την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και από ομόδοξα κράτη για να προσκυνήσουν με ευλάβεια την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του όρους των Ελαιών και Τιμίου Σταυρού του Παναγίου Τάφου εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς και τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του εορτάζοντος Αγίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

  Να παύσει η συστηματική περιφρόνησης της θρησκείας εκ μέρους των πολιτικών ανδρών, επιστημόνων, λογίων, δημοσιογράφων και άλλων. Να συμμορφωθεί η ανωτέρα τάξις με … [...]