Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Με Θρησκευτικό συναγερμό, με καρδιά πάλλουσα από Ιερά συναισθήματα, με τις προσήκουσες τιμές, τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, ο Ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου τίμησαν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τελώντας τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό διά την Μεγάλη Εορτή των Εισοδίων της, εις τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος και του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Αρχιμ. Αθηναγόρου Μπίρδα, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, Αρχιμ. Ιγνατίου Ριγανά, του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, πλήθους Κληρικών και από τις τρεις Μητροπόλεις και εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών.
Τους δύο Αρχιερείς καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ευχαριστώντας τους και ευχαριστώντας και όλους του Κληρικούς που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος να τιμήσουν την Έφορο Παναγία μας.
Τον πανηγυρικό Λόγο της Εορτής εκήρυξεν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, όπου αναφέρθηκε στην Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Κατά χιλιάδες συρρέουν όλη την νύχτα οι προσκυνητές για να αποτίσουν φόρο τιμής είς την Προστάτιδα των Χανίων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΓΓΑΙΟΥ

Ο Προφήτης Αγγαίος καταγόταν από την Ιερατική φυλή του Λευΐ και είναι ο 10ος των μικρών λεγόμενων προφητών. Γεννήθηκε στη Βαβυλώνα, όταν διαρκούσε η αιχμαλωσία των … [...]