Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ονομαστηρίων Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σύρου Δωρόθεος, Νεάς Ιωνίας Γαβριήλ και Γλυφάδας Αντώνιος.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Μέγα διδάσκαλο της Εκκλησίας, Όσιο Μάξιμο τον Ομολογητή. (Ηχητικό)
“Όταν διαβάζει κανείς τον Όσιο Μάξιμο τον Ομολογητή βλέπει ακριβώς όλο το πανόραμα της Ορθοδόξου Θεολογίας. Μπορεί κανείς να πει ότι δεν μπορεί να ζήσει και να αποκτήσει Ορθόδοξη Θεολογία εάν δεν γνωρίζει τον Άγιο Μάξιμο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε ιδιαιτέρως κάθε έναν από τους Αρχιερείς ξεχωριστά αλλά και τις τοπικές αρχές που παρέστησαν στα ονομαστήρια του.
Τέλος, κλήρος και λαός μετέβησαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ενώ μαθητές και μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς έψαλλαν την φήμη του Σεβασμιωτάτου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
{youtube}PgcyTvAuKcE{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνοδική Θεία Λειτουργία για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Μέ ἰδιαίτερη χαρά, ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, ἀνακοινώνει, ὅτι, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφαση Αὐτῆς, θά ἑορτασθεῖ ἡ ἐπέτειος τῆς συμπλήρωσης σαράντα πέντε ἐτῶν … [...]

Τα Ελληνικά γράμματα στη Βόρειο Ήπειρο

Καθώς διανύουμε την τρίτη δεκαετία του συνεχούς αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της πρώην διδακτορικής Αλβανίας, πολλά είναι τα κείμενα και οι ποικίλες δημοσιεύσεις που … [...]

Σκέψου πριν μιλήσεις

– Αχ Λιονταρή μου, μη με πλησιάζεις σήμερα, γιατί το στόμα σου μυρίζει άσχημα! Ο βασιλιάς των ζώων θυμωμένος με την παρατήρηση της γυναίκας του της λιονταρίνας, … [...]