Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 12 Αυγούστου 2018 λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Ακόμη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την Αποστολική περικοπή της ημέρας, την προς Κορινθίους Α’ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, σημείωσε ότι ο γνήσιος πνευματικός πατέρας αποδεικνύεται από την προσφορά, τις στερήσεις, τους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει για τα πνευματικά του τέκνα.
Ο Απόστολος των Εθνών λέγει συγκεκριμένα: “ἡ γὰρ σφραγὶς τῆς ἐμῆς ἀποστολῆς ὑμεῖς ἐστε ἐν Κυρίῳ”. Με άλλα λόγια το χαρακτηριστικό εκείνο, η σφραγίδα, που διαφοροποιεί τον πραγματικό Απόστολο του Χριστού, από τους διάφορους λαοπλάνους είναι το σύνολο των πιστών που έχουν αποδεχθεί τον Κύριο ως Θεό τους, έχουν βαπτιστεί εις το όνομα της Αγίας Τριάδος και αγωνίζονται πνευματικά.
Στον αντίποδα, όπως και την εποχή του Αποστόλου Παύλου βλέπουμε σήμερα μερίδα των ανθρώπων να καταφέρονται εναντίον των πνευματικών πατέρων εντός του Σώματος του Χριστού, κατηγορώντας τους και λοιδορώντας τους αδίκως.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κακοπάθεια είναι ίδιον των ανθρώπων εκείνων που πήραν την απόφαση να συμπορευθούν με τον Ιησού Χριστό. Τα παραδείγματα των Αγίων της Πίστεώς μας είναι πολυάριθμα.
Καταλήγοντας ο κ. Δανιήλ προέτρεψε τους πιστούς να αποδίδουν τον προσήκοντα σεβασμό στους πνευματικούς πατέρες και να προσεύχονται για εκείνους που έχουν και την ευθύνη για τις ψυχές που τους ενεπιστεύθη ο Κύριος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε ονομαστικά τους προσκεκλημένους Ιεράρχες και τους πιστούς που τίμησαν τον Άγιο, ευχόμενος η Χάρις του Προστάτου της νήσου να φωτίζει την ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση εισόδου και τέλεσης προγραμματισμένης Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ

Ο Άγιος Μύρων μαρτύρησε όταν αυτοκράτωρ ήταν ο Δέκιος, το 250 μ.Χ. Καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, θα μπορούσε να ζήσει άνετα, με όλα τα επίγεια αγαθά που θα … [...]

«Πάντων χρημάτων μέτρον Θεάνθρωπος»

Ο Χριστός, πάνω στο σταυρό, δείχνει τον τρόπο της ύπαρξής Του, την κενωτική προσφορά. Αυτός είναι ο ομοούσιος τρόπος ύπαρξης, με τον οποίο υπάρχει ο Τριαδικός Θεός. Ο … [...]

Της πατρίδας μου τα δάση

Βρίσκονται ριζωμένα εδώ και αιώνες σε τόπους ξεχωριστούς τα περισσότερα δάση της Ελλάδας. Μπορούμε να τα πούμε αρχαία κι ας είναι γεμάτα ζωή, φρεσκάδα, τρυφερότητα και … [...]