Πολωνίας Σάββας: ''Μείνετε ενωμένοι γύρω από τον Μητροπολίτη Ονούφριο''

(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Γράφει η Κορίνα Σαντοριναίου στην Romfea.gr

Την Πολωνία επισκέφθηκε τις ημέρες αυτές ο Επίσκοπος Μπαρισέφσκι Βίκτωρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Χθες, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο Επίσκοπος Βίκτωρ είχε συνάντηση στην Βαρσοβία, με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Σάββα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αρχή της συνάντησης, ο Επίσκοπος Βίκτωρ μετέφερε τους αδελφικούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Μητροπολίτη Ονουφρίου, προς τον Μητροπολίτη Σάββα για την 80η επέτειο από την γέννησή του.
Επίσης ο Επίσκοπος Βίκτωρ ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες για την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας.
“Σας ευχαριστούμε Μακαριώτατε, για την ξεκάθαρη θέση σας, σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Βίκτωρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Σάββας, αφού ευχαρίστησε τον Ουκρανό Επίσκοπο τον διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά για αδελφική στήριξη του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας τόνισε: “Να μείνετε θαρραλέοι! Μείνετε ενωμένοι γύρω από τον Προκαθήμενο σας! Μην εγκαλείψετε τον αγώνα σας και ο Θεός να θυμάστε είναι μαζί σας!” .
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Πολωνίας, έκανε λόγο για μια βιαστική απόφαση στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “χρειάζεται η συγκατάθεση όλων των κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για να χορηγηθεί Αυτοκεφαλία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]