Πολωνίας Σάββας: ''Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες δεν είναι κληρικός''

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Συνέντευξη στην Εφημερίδα “Πολίτικα” για την παράδοση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία έδωσε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.
Ερωτηθείς για το αν έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Προκαθήμενο της νεότευκτης Εκκλησίας της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας απάντησε πως δεν απέστειλε.
”Αυτός ο νεαρός λαϊκός όταν διορίστηκε Μητροπολίτης τραυματίστηκε πολύ. Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες δεν είναι κληρικός. Δεν έχει χειροτονηθεί στην Κανονική Εκκλησία” δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας.
”Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες οι σχισματικοί μπορούν να επιστρέψουν μόνο εκεί από όπου αποσχίστηκαν, με την προϋπόθεση ότι πρώτα θα μετανοήσουν. Στην συνέχεια μπορούν να κανονικοποιηθούν και να δημιουργήσουν μία Αυτοκέφαλη Εκκλησία” τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Σάββας.
Επίσης ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας εξέφρασε τους φόβους του για την τρέχουσα κατάσταση, καθώς στην Πολωνία ζουν πάνω από ένα εκατομμύρια Ουκρανοί και είναι πιθανό για κάποιους από αυτούς ο Φιλάρετος να προσπαθήσει να δημιουργήσει ενορίες.
”Πρόσφατα άκουσα ότι ο ”Δεξιός Τομέας”, το Ουκρανικό ακροδεξιό, εθνικιστικό και νεοναζιστικό πολιτικό κόμμα και κίνημα, μελετάει μια πιθανή επίσκεψη του Επιφάνιου στην Πολωνία. Αναμένουμε χάος” υπογράμμισε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός

Του Ιερομ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.grΔικαίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Όταν ένας λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία, δυστυχώς εκείνη … [...]