Πολωνίας Σάββας: ''Το Άγιο Φως είναι ευλογία και δώρο''

Του Jerzy Betlejko

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, φέτος για δέκατη φορά ξεκίνησε από τη Βαρσοβία αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Πολωνίας για να φέρει το Άγιο Φως.
Στη Βαρσοβία το Άγιο Φως αφίχθη στις 20:30 περίπου και παραδόθηκε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη κ. Σάββα στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής.
Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η άφιξη στην Εκκλησία μας του Αγίου Φωτός είναι μια μεγάλη ευλογία και ένα δώρο, που συνοδεύεται από αίσθημα πνευματικής ανάτασης και χαράς.
«Το Άγιο Φως είναι το δώρο του Αναστάντος Χριστού στην τοπική μας Εκκλησία. Πριν από δέκα χρόνια κανείς από εμάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να υποδεχθούμε στην Πολωνία το Άγιο Φως» – είπε ο Μακαριώτατος.
Στη συνέχεια το Άγιο Φως μεταφέρθηκε σε ενορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, στις πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]