Πούτιν και Βούτσιτς ολοκλήρωσαν το μωσαϊκό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σέρβος ομόλογός του Αλεξάντερ Βούτσιτς παραβρέθηκαν στην τελετή ολοκλήρωσης του μωσαϊκού στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.
Ο Πούτιν εισήλθε στο ναό, άναψε ένα κερί και στην συνέχεια επιθεώρησε τις εργασίες στον εσωτερικό χώρο.
Κατόπιν προτροπής του επικεφαλής Ρώσου αγιογράφου, μαζί με τον Βούτσιτς, πρόσθεσε τρεις λίθους στην εικόνα του Χριστού που θα δεσπόζει στον τρούλο του ναού.
Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το έργο της εικονογράφησης του ναού με ψηφιδωτά, Νικολάι Μούχιν, αστειευόμενος προσκάλεσε τον Πούτιν να τον προσλάβει ως τεχνίτη του μωσαϊκού.
Απαντώντας του ο Ρώσος πρόεδρος τον ρώτησε γελώντας πότε είναι η επόμενη πληρωμή, τονίζοντας ωστόσο πως τέτοια πράγματα γίνονται πάντα αφιλοκερδώς.
Ο Άγιος Σάββας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο.
Αυτή τη στιγμή φιλοτεχνείται ένα ψηφιδωτό το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Στην περιοχή γύρω από τον ναό είχαν συγκεντρωθεί περίπου 125.000 άνθρωποι, για να υποδεχτούν τον Ρώσο πρόεδρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]