Πρέσβης του Ισραήλ: ''Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται και από την Εκκλησία''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την έντονη αντίδρασή της για τον βανδαλισμό του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου, εξέφρασε η Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Irit Ben Abba, στην τελετή μνήμης για την εθνική ημέρα των μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Η Πρέσβης του Ισραήλ στην ομιλία της, μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν βεβηλώνουν άγνωστοι τα μνημεία, ο βανδαλισμός των οποίων προκαλεί αβάσταχτο πόνο στη Θεσσαλονίκη».
Επίσης η Πρέσβης ανέφερε ότι «ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται και από την Ορθόδοξη Εκκλησία», προσθέτοντας ότι αντίθετα η Καθολική Εκκλησία έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές επί του θέματος.
Σύμφωνα με την Irit Ben Abba η Ελλαδική Εκκλησία πρέπει να καταδικάσει την βεβήλωση του μνημείου, και να μην ταυτίζεται με ορισμένους Ιεράρχες που είναι «σφόδρα αντισημίτες».
«Θα θέλαμε να δούμε την Ελλαδική Εκκλησία να καταδικάσει την βεβήλωση, διότι πάντα είναι σιωπηλή» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περνάνε οι μέρες θα γίνουν πολλά!

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 +Κυριακή ΙϚ´ΛΟΥΚΑ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΩΘΙΝΟΝ Ε’ Λουκ. 24,12-35 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Β´ Τιμ. γ΄, 10-15 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ.ιη´, 10-14 Το μάθημα πραγματοποιήθηκε … [...]