Πρεσβευτής Σαμ Μπράουνμπακ: ''Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες Σαμ Μπράουνμπακ, είχε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και ο Αμερικανός Πρεσβευτής είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα που αφορά την Εκκλησία στην Ουκρανία.
“Οι Αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα για το δικαίωμα να έχει μια ενιαία αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και στην κυριαρχία της εδαφικής της ακεραιότητας” – δήλωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται στο Κιέβο για επίσκεψη εργασίας.
Από την πλευρά του ο Ουκρανός Προέδρος σημείωσε ότι η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ουκρανικής ταυτότητας.
“Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε μια αξιοπρεπή κατάσταση θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία, η οποία είναι νομοθετημένη από το Σύνταγμα και τους νόμους της Ουκρανίας, και αφορά την ελευθερία της συνείδησης και του θρησκευτικού αισθήματος” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ποροσένκο.
Επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος ενημέρωσε λεπτομερώς τον Αμερικανό Πρεσβευτή για την προετοιμασία εκχώρησης του αυτοκεφάλου, και τον ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την ενεργό υποστήριξη τους στην διαδικασία αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]